• Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!

  • Lage verzendkosten ā‚¬1.95 met track and trace

  • 6 betaalmogelijkheden

Home / De drie meest gemaakte fouten bij aankoop van een afstandsbediening

De drie meest gemaakte fouten bij aankoop van een afstandsbediening

De drie meest gemaakte fouten bij aankoop van een afstandsbediening

De drie meest gemaakte fouten bij aankoop van een afstandsbediening.

We raden u aan om dit korte artikel even door te nemen voordat u een afstandsbediening besteld. Dit zal u van een hoop problemen besparen, zoals het retourneren van de afstandsbediening en weer een paar dagen zonder afstandsbediening zitten.
 
U zult wel denken; ‘’ik koop wel even snel een afstandsbediening zonder al te veel problemen’’. Helaas gaat deze vlieger in de meeste gevallen niet op.  Deze denkwijze zorgt voor een hoop problemen en stress.
 
We verkopen al meer dan vijftien jaar afstandsbedieningen via onze fysieke winkel en via onze webshop. De meest voorkomende fouten bij het bestellen van een afstandsbediening zullen we hieronder voor u kort beschrijven, zodat u niet de zelfde fouten maakt, dit bespaart u van een hoop ellende.
 

 
1. Als het merk maar overeenkomt met mijn apparaat, dan is het genoeg.

Een groot nadeel van afstandsbedieningen is, dat zij alleen optimaal werken op apparaten waarvoor ze bedoeld zijn. Als u bijvoorbeeld een Samsung TV koopt en uw vriend koopt ook een Samsung TV, maar wel met een ander modelnummer, dan is de kans groot dat zijn afstandsbediening niet op uw TV functioneert. Voor sommige mensen zal dit stom klinken, maar we zien dat veel mensen de fout maken om een afstandsbediening te bestellen zonder naar het typenummer te kijken. Ze kijken bijvoorbeeld alleen naar het plaatje, en als de afstandsbediening op het plaatje lijkt op de afstandsbediening waarnaar de klant zoekt, denk men dat de afstandsbediening zal functioneren. Helaas is dit in de meeste gevallen niet zo.
 
We raden u daarom aan om te zoeken op basis van het typenummer van uw apparaat. Deze staat meestal achterop het apparaat, in de handleiding, op de afstandsbediening, of onder het batterijklepje van de afstandsbediening. Op deze manier voorkomt u een hoop stress. Kunt u het door u gezocht typenummer niet vinden op onze site? Dan kunt u ons bellen of mailen, we doen ons best op de juiste afstandsbediening alsnog te kunnen aanbieden.
 

2. Een universele afstandsbediening is geschikt voor alle apparaten.

Een ander vaak gemaakte fout die klanten maken is dat ze denken dat een universele afstandsbediening optimaal functioneert op alle apparaten.  Helaas moeten we u teleurstellen; er is geen universele afstandsbediening dat optimaal functioneert op alle apparaten.
 
We ontvangen elke dag  wel mails met de vraag of wij een code kunnen zenden om de universele afstandsbediening X te laten functioneren op apparaat Y. Meestal kopen mensen een (goedkope) universele afstandsbediening bij een supermarkt of andere winkel die niet gespecialiseerd is in afstandsbedieningen, en daarom zonder de nodige informatie over de afstandsbediening.  Het enige wat zij doen is proberen de afstandsbediening te verkopen, zonder na te denken of de afstandsbediening daadwerkelijk zal werken.
 
Eenmaal thuis komt u er achter dat de code voor uw apparaat er niet bij staat. Wellicht zult allerlei andere codes proberen met de hoop dat de afstandsbediening toch gaat functioneren. Helaas zal dit in de meeste gevallen niet lukken!
 
Ook al zal de universele afstandsbediening functioneren, dan nog zal het niet alle functies hebben die de originele afstandsbediening wel heeft. Daarom raden wij de klanten om geen universele afstandsbedieningen te kopen, maar alleen de originele of een vervanger van de originele dat bij uw apparaat hoort.
 

3.  De afstandsbediening op het plaatje ziet er zelfde uit als die van mij, dus het zal wel werken.

Helaas zegt de uiterlijk van de afstandsbediening niets over het feit of het al dan niet zal functioneren op uw apparaat. Ook al ziet de afstandsbediening op het plaatje er exact dezelfde uit als de door u gezochte afstandsbediening, dan biedt dit geen garantie dat het gaat functioneren. Zoals eerder aangegeven; zoek op basis van het typenummer van uw apparaat, hiermee voorkomt u een hoop hoofdpijn. Indien u niet zeker bent welke afstandsbediening u moet nemen, dan kunt u contact opnemen met ons. Wij helpen u graag met het zoeken naar de juiste afstandsbediening.
 

Conclusie
1. Zoek naar het exacte merk en modelnummer van uw apparaat.
2. Vermijd universele afstandsbedieningen. (universeel is niet hetzelfde als vervangende afstandsbediening)
3. Kijk niet alleen naar het uiterlijk van de afstandsbediening, veelal zegt dit niets over het feit of het al dan niet zal functioneren. 

    30-06-2015 18:29     Reacties ( 41 )
Reacties (41)
 Ton -  08-12-2023

Ik zoek een afstandsbediening voor de tuner Sony RDS EON.

 MD -  30-10-2023

Welke afstandsbediening voor kastje hi tech ufo plus bestellen?

 Marjan -  19-09-2023

Goedemorgen, Welke afstandsbediening kan ik bestellen voor de Samsung UE46ES5700S?

 Schaft -  17-11-2022

Goedemiddag welke afstandsbediening heb ik nodig voor de technici stereoset st-hd301e-1

 Krista -  08-10-2022

Mijn afstandsbediening voor mijn cd/dvd-speler Medion MD82408 is kapot. Kan ik een universele of vervangende afstandsbediening en dewelke aub ?

 Henriette -  18-07-2022

Welke afstandsbediening moet ik hebben voor Sharp model LC-32LE430E

 Piet -  07-01-2022

Welke afstandsbediening heb ik nodig voor een Nikkei tv model NU5018S

 Pascal -  07-11-2021

Ik ben op zoek naar een afstandsbediening voor een MAKENA D315M1N2HEE

 Pascal -  07-11-2021

Ik ben op zoek naar een afstandsbediening voor een MAKENA D351M1N2HEE

 Hoolboom -  01-11-2021

Welke afstandbediening heb ik nodig voor een Sony Oled KD55A89BAEP?

 john -  19-03-2021

Voor de philips oled tvs 55/65oled804 en 854 is de originele remote de YKF463-001. Er is ook een goedkoper alternatief, deze is zonder het keyboard aan de achterkant. Heb hier geen behoefte aan. Is het alternatief gelijk aan origineel behalve keyboard achterkant? Prijsverschil is aanmerkelijk.

 Petra -  22-12-2020

Welke afstandsbediening werkt op een sani vieuw badkamer tv?

 Schenk -  12-04-2019

Graag zou ik willen weten of u wel aanraadt een universele afstandsbediening te kopen voor je oude, dementerende moeder die veel moeite heeft met 2 afstandsbedieningen. Zoja, welke raadt u dan aan in combinatie met een JVC-TV? Bvd en mvg, Mw Schenk

 R -  08-04-2019

Snelle leverng, prima afstandsbediening.

 L.verwoert -  14-12-2018

Ik ben opzoek naar een afstandbediening met het type nummer ole321bd4

 Petra -  09-09-2018

Snelle levering. Even wat moeite met koppelen aan oude afstandbediening maar toen dat gelukt was deed die het prima. Miss handleiding ook in het Nederlands erbij doen. Kan me voorstellen dat er mensen zijn die niet uit de Engelse versie komen. Zeer prettig dat er geen verzendkosten bij kwamen, zeer goede service vind ik dat.

 Jaap Buntsma -  05-09-2018

Afstandbediening voor de sony dvd recorder, werkte direct , niets hoeven in te stellen. Helemaal super!. Snel geleverd.

 Paul Vuijst jr. -  02-09-2018

Prima service, Ik had eerst een verkeerde besteld. En die kon ik zonder problemen retour sturen. Ik heb nu de goede, en deze werkt perfect. TOP !!!

 Patrick Huismans -  01-09-2018

Prima afstandbediening,Snelle en correcte levering. Kortom een aanrader,Wat ik zeker ook bij andere die een afstandbediening zoeken ga doen.

 Frans Stheins -  28-08-2018

De afstandsbediening werkt hartstikke goed. Ben er ontzettend blij mee, de oude werkte nml. niet en dan is het een en al ergernis. Dus de ergernis is gelukkig voorbij. Bedankt voor de snelle levering!!

 Dick -  25-08-2018

Gisteren de afstandsbediening binnen gekregen. Batterij erin gedaan en klaar is kees. Dank voor de snelle en correcte levering.

 Antoon -  22-06-2018

Prima geregeld, was snel binnen en werkt perfect. Dikke pluim!!!!

 Marcel Dijs -  07-06-2018

De afstandsbediening is binnen , ff batterijen in gedaan en doet het super !! Bedankt voor de snelle bezorging ( binnen 1 dag ) . Vr Gr Marcel Dijs

 Ton Kleinhesselink -  26-03-2018

Duidelijke beantwoording op mijn vragen en super snel geleverd nadat ik de desbetreffende afstandsbediening besteld had.

 Jacques Konings -  19-10-2017

Een warme douche voor deze firma en als het fout gaat is naar mijn mening altijd de besteller van het produkt te snel en niet overtuigend bezig geweest. Dank je wel 123

 F. Fischer -  10-08-2017

Zeer tevreden over de supersnelle levering van mijn ab voor de LG!!!Complimenten!!

 Henk -  22-02-2017

Bestelde een humax AB. RM-H01U. Snelle levering en een prima apparaat voor een nette prijs . Ben zeer tevreden.

 R.Buwalda -  09-02-2017

ik heb de ab voor onze Lenco tv besteld en hij werkt geweldig en zeer snel, niet duur en correct geleverd de volgende dag al nogmaals bedankt.

 A. Leijtens -  22-11-2016

Afstandsbediening uitgezocht die voor mij toestel van Philips 26PFL 5322/12 geschikt was dinsdagavond besteld en donderdag geleverd .Deze afstandsbediening werk uitstekend.

 F.van der Jagt -  19-11-2016

Afgelopen donderdag een nieuwe afstandbediening besteld voor mijn Samsung. Bij de betaling door mijn fout een verkeerde link aangeklikt daardoor stond alles vast . 123 gebeld en het uit gelegd en kreeg op mijn email een link en kon alsnog de bestelling plaatsen. De volgende dag reeds in huis precies als mijn oude maar dan mooier. Ben zeeeertevreden

 A.J GERAERTS -  08-11-2016

WELK ASTANST5ANDS BEDIENING MOET IK KOPEN BEN 86 JAAR

 Hans -  10-08-2016

Scherpe prijzen en een duidelijke website. Onze afstandbediening zeer snel geleverd. Super !!

 Fred van Grinsven -  28-07-2016

Vandaag mijn gisteren bestelde Philips afstandsbediening ontvangen. Bedankt voor de snelle levering! De afstandsbediening doet het perfect en ziet er ook nog eens goed uit ook. Vrijwel net zo mooi als de originele. En dat voor nog geen 20,-! Super.

 t.j.jonker -  26-06-2016

ben zeer tevreden van levering ,de afstandsbediening werkt prima ,kan een aanbeveling doen aan een ieder.

 Jopie -  04-06-2016

Bedankt voor de snelle levering de afstandsbediening werkt perfect.

 Rommert -  02-06-2016

Top bedrijf bestelling ging vlot en snelle levering heb nu zelfs nog een afstandsbediening besteld voor mij zwager.

 Frank -  01-05-2016

Dank voor de goede en snelle service. Jullie nieuwe afstandsbediening doet eindelijk weer eens wat een afstandsbediening zou moeten doen.

 Koos -  28-04-2016

Alles naar wens

 S. Bogaard -  21-04-2016

Geweldig precies de juiste afstandbediening. En het werkt weer. Hartelijke dank voor de snelle service.

 H. Klaassen -  25-03-2016

Super service goed

 jonker -  07-03-2016

doet het prima afstandsbediening voor humax 5100. ook de aflevering was zeer goed.